Donderdag 4 juni - Virtueel via Microsoft Teams

5 Moments of Need™ Virtueel Modulair programma

Over deze cursus

Virtueel Modulair programma

L&D professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren door een belangrijk deel van het leren te verplaatsen van het traditionele klassikale model naar het leren op de werkplek. Termen als 70:20:10, werkplekleren en Performance Support worden binnen de L&D-afdelingen van Nederlandse bedrijven en organisaties steeds vaker gehanteerd. De uitdaging voor L&D-professionals zit ‘m in het “hoe”; wat is de juiste methodologie om daadwerkelijk op een succesvolle wijze werkplekleer oplossingen te ontwikkelen, die het gehele 70-20-10 spectrum afdekken?

Op initiatief van de 5 Moments of Need™ Academy Europe zijn er in samenwerking met Bob Mosher en Conrad Gottfredson, de ontwikkelaars van de 5 Moments of Need™ methodologie , diverse activiteiten ontwikkeld om het werkplekleren binnen de Nederland verder onder de aandacht te brengen en kennis hieromtrent verder te ontwikkelen.

De 5 Moments of Need™ Academy Europe biedt in samenwerking met de ontwikkelaars van de 5 Moments of Need™ methodologie, Bob Mosher en Conrad Gottfredson, een speciaal Nederlandstalig modulair programma aan.

Aan dit unieke aanbod nemen L&D-medewerkers vanuit diverse Nederlandse bedrijven en organisaties deel, de
virtuele bijeenkomsten worden vormgegeven door ervaren 5 Moments of Need™ Academy trainers en docenten.

Module 1

'5 Moments of Need™' de basis

Deze opleiding is gebaseerd op de methodologie om opleidingen te ontwikkelen voor alle '5 Moments of Need™', namelijk wanneer:

1. Je iets voor de eerste keer leert
2. Je meer wil leren
3. Je probeert toe te passen en/of te onthouden
4. Er iets fout gaat
5. Er zaken veranderen

De module bestaat uit 4 sessies:

 

Deze module is los afneembeer en is € 395,- vrij van BTW

 

Module 2

'5 Moments of Need™' de praktijk

Na het afronden van module 1, of wanneer je al over deze beschikt, wordt de mogelijkheid geboden om een 5 Moments of Need™ praktijkopdracht uit te voeren. Tijdens deze praktische kant van de methodologie kun je rekenen op:

 • Ondersteuning bij uitvoering van je project door een ervaren 5 Moments of Need™ trainer (minimaal 4 uur, maximaal 8 uur). Deze gaat samen met jou aan de slag met:

  1. Engage doelen opstellen
  2. Scope objective bepalen
  3. Uitkomst van de Rapid Workflow en Critical Skills Analyse evalueren
  4. Blauwdruk compleet maken

  Dit zijn virtuele één op één sessies om je te ondersteunen op het moment dat je de 5 Moments of Need™ methodologie daadwerkelijk toepast binnen de op je werk gerichte praktijkopdracht.

 • Toegang gedurende twee maanden tot de EnABLE Performance Support omgeving, waarin alle materialen en voorbeelden zijn opgenomen.

Deze module is los afneembaar, mits je over de juiste basiskennis beschikt. De kosten voor deze module zijn
€ 795,- vrij van BTW.

Module 3

'5 Moments of Need™' het resultaat

Een belangrijk onderdeel van de voorliggende opleiding is gericht op het geleerde direct in de praktijk te brengen in een 5 Moments of Need™ Proof of Concept (PoC). In module 2 wordt door de deelnemer gewerkt aan een geselecteerd praktijkvraagstuk, in module 3 wordt dit uitgewerkt in een concrete Proof of Concept, welke kan worden getoond en gedemonstreerd aan alle belanghebbenden binnen de deelnemende organisatie.

Voor de ontwikkeling van de Proof of Concept wordt gewerkt aan de concrete vertaling van de uitkomsten van de Rapid Workflow-taakanalyse en de analyse van kritieke vaardigheden, die zijn samengekomen in het Learning Experience & Performance Plan (LEaP), naar het Performance Support systeem AskDelphi.

AskDelphi beschikt over een automatische import van de binnen de opleiding ontwikkelde LEaP-file, waardoor het een eenvoudig en makkelijk te hanteren proces is om de PoC te ontwikkelen. De Proof of Concept kan ook in een andere technologie worden ontwikkeld, of de deelnemer maakt gebruik van PowerPoint, om certificering te behalen.

Het uiteindelijke doel van de ontwikkeling van de Proof of Concept is dat deelnemers voldoende ervaring opdoen met de 5 Moments of Need™ aanpak en Performance Support technologie, om vervolgens in staat te zijn, zelfstandig vervolgprojecten op te zetten omtrent werkplekleren.

Tijdens deze derde en laatste module van de 5 Moments of Need™ methodologie kun je rekenen op:

 • Ondersteuning bij het opzetten van de Proof of Concept door een ervaren 5 Moments of Need™ trainer (maximaal 8 uur).

  Dit zijn virtuele één op één sessies om je te ondersteunen op het moment dat je de 5 Moments of Need™ Proof of Concept aan het ontwikkelen bent.

 • Toegang gedurende twee maanden tot de AskDekphi Performance Support omgeving, om je Proof of Concept te kunnen tonen aan de belangrijkste stakeholders in je organisatie.

Deze module is los afneembaar, mits je over de juiste basiskennis beschikt. De kosten voor deze module zijn
€ 795,- vrij van BTW.

Neem je alle 3 de modules af, dan betaal je € 1795,- vrij van BTW. Bij een positieve afronding van alle onderdelen ontvang je bovendien het 5 Moments of Need™ Designer certificaat.

Planning

Cursusdata module 1

Onderstaand de data en tijden voor de 4 bijeenkomsten van module 1.

De sessies voor module 2 en 3 zijn individuele sessies en zullen gepland worden in overleg met de deelnemer en trainer.

 • 4 juni 2020

  Introductie 5 Moments of Need™
  Tijd: 13.00u - 15.00u
  Locatie: Virtueel via Microsoft Teams

 • 11 juni 2020

  Analyseer het werkproces
  Tijd: 13.00u - 15.00u
  Locatie: Virtueel via Microsoft Teams

 • 18 juni 2020

  5 Moments of Need™ in de praktijk
  Tijd: 13.00u - 15.00u
  Locatie: Virtueel via Microsoft Teams

 • 25 juni 2020

  De blauwdruk
  Tijd: 13.00u - 15.00u
  Locatie: Virtueel via Microsoft Teams

Plaats en datum

Datum: Donderdag 4 juni 2020
Tijd: 13:00 - 13:00
Locatie: Virtueel via Microsoft Teams
Prijs: € 395 - € 1795,-

Schrijf je in voor deze cursus

The 5 Moments of Need™ Academy Europe maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Algemene voorwaarden Privacy statement Accepteer cookies